Jeseň so psom: Ako sa na ňu pripraviť?

Jeseň je obdobie, ktoré prináša nielen chladnejšie počasie a krásne sfarbené scenérie, ale aj nové výzvy pre našich štvornohých kamarátov. Pre psíkov to znamená zmenu denného rytmu, nové pachy v lese a v mestách, ale aj obdobie zvýšenej starostlivosti o ich zdravie a srsť. Ako sa teda správne pripraviť na jeseň so psom? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, aby ste si toto krásne obdobie užili naplno.

Tip č. 1: Zábava na jesennej prechádzke

Jeseň ponúka ideálnu príležitosť na dlhšie a chladnejšie prechádzky, ktoré váš pes určite ocení. Vyberte sa do lesa, parku alebo k jazeru a užívajte si spoločne čerstvý vzduch. Na prechádzkach môžete pridať aj trochu zábavy, napríklad hru na hľadanie pokladov. Skryte obľúbenú hračku alebo maškrtu niekde v lístí a nechajte psa, aby ju našiel. Táto aktivita stimuluje jeho čuch, myseľ a zlepšuje vašu vzájomnú komunikáciu.

Ak váš pes potrebuje extra energiu na takéto dobrodružstvá, nezabudnite, že kvalitná strava je základ. Krmivá Pegra obsahujú všetky dôležité živiny, ktoré váš pes potrebuje na podporu aktívneho životného štýlu aj v chladnejšom období.

 

Jesen so psom 2

 

Tip č. 2: Doplnenie vitamínov je základom

Jeseň je tiež obdobím, kedy váš pes môže potrebovať trochu extra starostlivosti o svoje zdravie. Zmena počasia, menej slnečných dní a vlhké prostredie môžu spôsobiť, že psí imunitný systém bude náchylnejší na ochorenia. Preto je dôležité dbať na dostatočný prísun vitamínov a minerálov.

Odporúčame doplniť stravu o Vitamín z parožia. Tento prírodný doplnok pomáha nielen posilniť imunitný systém psa, ale tiež podporuje zdravie kostí a zubov. Parožie je bohaté na dôležité vitamíny a minerály, ktoré sú v jesennom období obzvlášť potrebné.

 

Imunita psa 2

 

Tip 3: Ako zvládnuť pĺznutie

S jeseňou prichádza aj prirodzené obdobie pĺznutia. Mnoho psov mení svoju letnú srsť za hustejšiu zimnú, čo môže znamenať viac chlpov vo vašej domácnosti. Hovorí sa, že "Bohatí ľudia majú na oblečení značkové visačky, šťastní ľudia psie chlpy." :) A hoci patríme medzi tých šťastných, pravidelné česanie a správna výživa srsti a kože nám pomôže toto obdobie zvládnuť čo najlepšie.  

V jesennom období odporúčame zaradiť do jedálnička vášho psa Starpets kolagén. Kolagén pomáha udržiavať zdravú srsť, zlepšuje kvalitu kože a zároveň podporuje kĺby.  Pravidelné užívanie kolagénu nielen zmierni nadmerné pĺznutie, ale aj podporí celkovú kondíciu vášho psa.

Tip č.4: Bezpečnosť na prechádzkach

Skracujúce sa dni znamenajú, že prechádzky môžu často prebiehať za šera alebo tmy. Preto je dobré vybaviť sa reflexnými prvkami alebo LED obojkom, aby bol váš pes vždy viditeľný. Toto malé opatrenie môže výrazne prispieť k bezpečnosti vášho psíka, najmä ak sa prechádzate v blízkosti cesty.

Záver

Jeseň so psom je krásnym obdobím, ktoré môžete prežiť naplno. Či už sa vydáte na dlhé prechádzky v prírode, alebo budete len leňošiť doma, nezabúdajte na pravidelnú starostlivosť o jeho zdravie a pohodu. Vďaka kvalitnej strave, vitamínovým doplnkom a správnej starostlivosti o srsť bude váš pes pripravený čeliť chladnejším mesiacom v tej najlepšej forme.

Krmivá a doplnky výživy Pegra sú tu preto, aby vám pomohli udržať vášho psa zdravého a šťastného v každom ročnom období. Nech je vaša jeseň plná radosti, dobrodružstiev a zdravia! 🐕